Emotie Meesters


De Emotie Meesters podcast is voor de zelfbewuste mens, ouder, therapeut, trainer, ondernemer, kortom iedereen die op een doelgerichte manier het gesprek met emoties wenst aan te gaan. We nemen je mee in een quest op zoek naar het antwoord op de vraag, daadwerkelijk meester worden over mijn emoties, hoe doe ik dat? Hiervoor spreken Martin Springvloed en Niels Hoogenstrijd met door de wol geverfde ervaringsdeskundige, auteurs, trainers en therapeuten. Allen gepokt en gemazeld in de praktijk. 

 

De Emotie Meesters podcast is voor de zelfbewuste mens, ouder, therapeut, trainer, ondernemer, kortom iedereen die op een doelgerichte manier het gesprek met emoties wenst aan te gaan.We nemen je mee in een quest op zoek naar het antwoord op de vraag, daadwerkelijk meester worden over mijn emoties, hoe doe ik dat? Hiervoor spreken Martin Springvloed en Niels Hoogenstrijd met door de wol geverfde ervaringsdeskundige, auteurs, trainers en therapeuten. Allen gepokt en gemazeld in de praktijk. 

In de Luisterkast zijn tal van interessante podcasts te vinden. Zo ook de podcast Emotie Meesters. In deze podcast spreken Martin Springvloed en Niels Hoogenstrijd met door de wol geverfde ervaringsdeskundigen, auteurs, trainers en therapeuten. Dit om een antwoord te krijgen op de vraag: meester worden van mijn emoties, hoe doe ik dat?

De podcast is een onderdeel van het platform dat mede door Niels en Martin werd opgericht. Zo biedt Emotie Meesters ook trainingen en heeft het platform een kaartenset ontwikkeld. Die set moet fungeren als hulpmiddel om meester te worden van je emoties. De set kan daardoor gebruikt worden tijdens trainingen, maar is ook geschikt voor persoonlijk gebruik.

Volgens de Emotie Meesters handelen mensen vaak (onbewust) op basis van emoties. Zo kunnen bepaalde patronen in het leven ontstaan, zonder dat men daar erg in heeft. Conflictsituaties, slechte concentratie, afleiding zoeken op het internet, drankgebruik, enzovoort. Vaak een gevolg van het niet herkennen, niet erkennen of glashard ontkennen van negatieve emoties. De Emotie Meesters willen mensen bijstaan in hun bewustwording. Ze helpen met het onderzoeken en herkennen van negatieve patronen en de emoties die daarbij horen. Ze stellen dat als je die negatieve spiraal doorbreekt die gebruikt kan worden om in een positieve flow te komen.

Martin legt uit wat er bedoelt wordt met die negatieve spiraal. Hij zag de afgelopen twintig jaar als therapeut wat het wegdrukken van negatieve emoties met mensen doet. ‘Het zorgt ervoor dat mensen uit verbinding raken met hun gevoel en intuïtie. Ze neigen te vervallen in afleiding, strategieën en verslavingen. En daarmee uiteindelijk in de loop van schuld en schaamte. Hierdoor is er totaal geen controle in die situatie.’

De Emotie Meesters proberen mensen op een speelse wijze die onderliggende patronen te leren herkennen en erkennen. Na die eerste stap krijgen ze concrete middelen aangereikt om op een adequate manier met die emoties om te leren gaan. ‘Hoe zou het zijn als je met je vrouw, je kinderen en je familie deze emoties leert zien als waardevolle gesprekspartners. Waardoor je hiermee een krachtige verbinding ervaart, gebaseerd op waarheid en vertrouwen.’

Geschreven door Job Koskamp, redacteur bij Optimist Media